Wat hebben inspirerende leiders en inspirerende merken gemeen?

We leven in een tijd dat we op zoek zijn naar verbinding,  betekenis en inspiratie. Wij mensen vinden iets inspirerend als het ons geeft wat we zoeken en staat voor datgeen wat we graag willen zien. Denk bijvoorbeeld aan dat idool in je pubertijd. Naast idolen of leiders hebben merken voor ons een rol als inspirator. Wat is dat geen wat inspirerende leiders of merken verbindt? Wat zijn de 3 gemeenschappelijke kenmerken?


Helderheid bieden.

Een inspirerende leider of merk creëren beide helderheid. Ze laten ons het grotere plaatje zien en verduidelijken waar we naartoe gaan. Ze geven ons focus en richting en helpen ons om de volgende stap te nemen. Hierdoor kunnen we beter begrijpen waar we staan en waar we heen willen.


Vertrouwen geven.

Inspirerende leiders en merken hebben vertrouwen in zichzelf en de keuzes die ze maken. Ze handelen zelfverzekerd en weten wat ze willen. Ze laten hun gezicht zien en bekennen kleur. Hierdoor geven ze ons vertrouwen. Voor nu en in de toekomst. Het is inspirerend en motiverend.


Verbinding creëren.

Ten slotte zijn inspirerende leiders en merken verbindend. Ze leren mensen echt kennen en weten hoe ze een verbinding kunnen maken. Hierdoor creëren ze begrip en een gevoel van samenwerking. We willen allemaal aan iets groters dan onszelf werken en hierdoor hebben we een band met elkaar.


Kortom, inspirerende leiders en merken delen deze 3 kenmerken: helderheid, vertrouwen en verbinding. Door deze kenmerken toe te passen in jouw organisatie of leiderschap, creëer je een inspirerend merk wat van betekenis is voor anderen. Een merk waar mensen zich verbonden mee voelen. Het is aan jou als leidende ondernemer om deze kenmerken in jezelf te ontwikkelen en uit te dragen. Ik help je graag om jouw merk van betekenis te laten zijn voor anderen. Om als merk te inspireren en de verandering te creëren die je wilt zien.

Made by Studio Soaked
Snelle communicatie? Daar houd ik ook van!