Tone of voice. De stem van jouw bedrijf.

Iedereen heeft een eigen manier om zich uit te drukken. Dat hoort bij een persoon en zorgt dat anderen je herkennen. Sommige mensen zijn heel direct, anderen voorzichtiger of ingetogen. Praten met veel woorden of zijn kort van stof. Zo is het ook met merken. Het ene merk is jong en onbezonnen, het andere merk zakelijk en volwassen. Of juist weer heel dienstbaar of bescheiden. Dit herken je soms in beelden, maar vooral in gesproken en geschreven teksten. In woorden, uitdrukkingen, stijl van schrijven. In de lengte van zinnen en hoeveelheid tekst. Deze manier van communiceren noemen we de tone of voice van een merk. Oftewel, de stem van jouw bedrijf. 



Een sterke tone of voice

De tone of voice is dus de manier waarop jouw bedrijf communiceert met de wereld. Het is de combinatie van de juiste woorden, uitdrukkingen en beelden die jouw bedrijf kenmerkt en herkenbaar maakt. Het is de manier waarop jouw bedrijf zichzelf presenteert en onderscheidt. Gebaseerd op de merkstrategie en identiteit van het merk.


Waarom is een sterke tone of voice belangrijk?

Een sterke tone of voice maakt een merk menselijk. Het geeft leven en gevoel aan de merkidentiteit en kernboodschap. Het maakt communicatie uniek en herkenbaar. Of dat nu aan de klantenservice telefoon, social media-posts of teksten op de website is. 


Creëer een communicatiewijzer

Nadat ik met mijn klanten in sense© programma het merk op de kaart heb gezet is vaak een logische vervolgstap om het merk te gaan activeren. “Hoe komt het merk terug in de communicatie? We gaan aan de slag met het concreet maken van de tone of voice. Waaruit vervolgens een communicatiewijzer ontstaat. Dit praktische document geeft richting aan de manier van handelen en communiceren. Zodat iedereen binnen de organisatie, op consistente wijze, de stem van het merk kan implementeren in het gehele bedrijf. 

Benieuwd geworden? Neem contact op.











Made by Studio Soaked
Snelle communicatie? Daar houd ik ook van!