Waarom investeer je in een merk?

Als brand manager of CMO weet je als geen ander hoe belangrijk een sterk merk is voor het succes van een bedrijf. Echter, een sterk merk bouw je niet zomaar. Het kost tijd, energie en geld. Het is een investering die met name op de lange termijn effect heeft. Bij veel organisaties is het merk de hart van de organisatie. Waar directie in gelooft. Maar stel dat is niet het geval.

“Waarom moeten we eigenlijk investeren in ons merk?” Je voelt de vraag al aankomen. Het is belangrijk om directie hierover te overtuigen, maar hoe doe je dit? Gebruik deze 3 argumenten.


1. Het merk is het imago van het bedrijf.

Het merk is de ziel van het bedrijf. Het typeert wie je bent, waar je voor staat en voor gaat. Het geeft aan wat mensen kunnen verwachten van jouw bedrijf en hoe het bedrijf zichzelf profileert. 

Een sterk merk maakt indruk, geeft vertrouwen en versterkt de reputatie van het bedrijf. Dus brand manager of CMO, verander het woord “merk” in “imago”. Dan heb je gelijk een ander gesprek.


2. Een sterk merk maakt meer winst

Een sterk merk zorgt voor meer vertrouwen bij de doelgroep en leidt hierdoor tot meer verkoop. Ook zorgt een sterk merk voor een hogere prijsbereidheid, wat weer leidt tot een hogere winst. Makes sense right? Benadruk hoe je vanuit een sterk merk diep vertrouwen met de doelgroep kan opbouwen. Het zorgt ervoor dat iemand eerder voor jou kiest en dat de loyaliteit wordt verhoogt. Dit alles leidt tot groei… 


3. Een sterk merk geeft meer betekenis

Klanten worden steeds meer waarde gedreven. Werknemers zijn op zoek naar een diepere betekenis en purpose. Bouw aan het merk dat hen hierbij helpt. Overtuig directie hiervan. Want iedereen voelt en weet het. Creëer betekenis en waarde op een dieper niveau. Zodat betekenis en groei hand in hand gaan.


Inderdaad. Een sterk merk is er niet met een dag. Zorg dat je directie overtuigt door hen te laten zien dat een sterk merk het imago versterkt, leidt tot meer winst en meer betekenis geeft. Dan zal jouw verzoek om budget om te investeren in het merk ongetwijfeld worden erkend.

Made by Studio Soaked
Snelle communicatie? Daar houd ik ook van!